Principal Programari Què és la transparència de seguiment d'aplicacions i com bloquejar el seguiment d'aplicacions?
Programari

Què és la transparència de seguiment d'aplicacions i com bloquejar el seguiment d'aplicacions?

L'iOS 14.5 actualitzat afegeix una funció nova que us ofereix més control de com les aplicacions fan un seguiment del vostre comportament. Escriptor de personal, tauletes S 29 d'abril de 2021 a les 06:15 PDT Facebook

Amb iOS 14.5, Apple finalment compleix una promesa feta a la WWDC l'estiu passat de donar als usuaris d'iPhone i iPad més control sobre la manera com els desenvolupadors d'aplicacions rastregen i recullen les seves dades. La funció, anomenada App Tracking Transparency, s'havia d'enviar amb iOS 14 la tardor passada, però Apple va retardar el llançament per donar més temps als desenvolupadors per actualitzar les seves aplicacions segons fos necessari. Ara que està disponible, fem una ullada a què és, què fa i per què voleu participar-hi.

Com canviar la pantalla d'inici de sessió a Mac

Què és la transparència de seguiment d'aplicacions?

La transparència de seguiment d'aplicacions (ATT per abreujar) és una nova característica d'iOS, iPadOS i tvOS 14.5 que requereix que les aplicacions demanin permís si volen fer un seguiment de la vostra activitat a les aplicacions i llocs web d'altres empreses. Els vostres dispositius Apple tenen un número únic anomenat identificador de publicitat que es pot utilitzar per identificar de manera única el vostre dispositiu amb finalitats d'orientació i seguiment d'anuncis. En associar aquest identificador amb altra informació, els desenvolupadors d'aplicacions han pogut crear registres increïblement detallats de com feu servir el vostre iPhone o iPad, inclòs en altres aplicacions i al web.

Després d'instal·lar iOS 14.5, Apple requereix que totes les aplicacions utilitzin la nova AppTrackingTransparència marc per demanar-vos permís per fer-vos un seguiment. Això només s'aplica al seguiment de la vostra activitat fora de les aplicacions pròpies de l'empresa! Per exemple, Facebook pot fer un seguiment de la vostra activitat Facebook , Facebook Messenger , Instagram , i WhatsApp sense preguntar, però si vol saber com interactues amb altres les aplicacions de les empreses, o per fer-vos un seguiment als llocs web que visiteu, ha de demanar el vostre permís.



És segur dir que la majoria dels usuaris d'iPhone i iPad desconeixen fins a quin punt es fa un seguiment de la seva activitat, o que les aplicacions fan un seguiment regular del que fan. altres aplicacions o a través de llocs web. Apple té un vídeo que explica de què es tracta:

Com feu servir l'ATT?

En realitat, no heu de fer res per començar a utilitzar ATT més que esperar. Qualsevol aplicació que vulgui fer-te un seguiment a través d'aplicacions d'altres empreses o al web t'haurà de demanar mitjançant una notificació emergent. S'assembla molt a la notificació que veus quan una aplicació vol utilitzar la teva ubicació, càmera, micròfon o altres funcions que podrien violar la teva privadesa. Pots seleccionar Demana que l'aplicació no faci el seguiment o Permet.

Quan una aplicació us vol fer un seguiment a través d'altres aplicacions o al web, ha de demanar permís.

Com editar la pantalla d'inici ios 14

IDG

Les aplicacions poden mostrar una pantalla senzilla explicativa Per què volen que permeteu el seguiment, però Apple no ha de comprovar necessàriament la precisió o la veracitat, i un cop hagueu lliurat les vostres dades a un desenvolupador d'aplicacions, poden canviar d'opinió sobre com les fan servir.

Puc desactivar el seguiment de cada aplicació?

Si no voleu que se us pregunti sobre el seguiment cada vegada que baixeu una aplicació nova, podeu desactivar-la a la pàgina Seguiment configuració també. A la part superior de la pantalla, veureu un Permet que les aplicacions sol·licitin el seguiment L'interruptor serà verd si heu activat la funció i gris si no ho heu fet. Un cop desactivades, les aplicacions ja ni tan sols us demanaran, serà com si ho trieu automàticament Demaneu que l'aplicació no faci el seguiment o a cada aplicació. iOS fins i tot us demanarà si voleu que les aplicacions permeses anteriorment deixin de fer-vos el seguiment, de manera que podeu tancar-ho tot d'un sol cop. Tingueu en compte que podeu tornar a aquesta pantalla en qualsevol moment per canviar d'opinió, ja sigui globalment o per a aplicacions individuals.

Què passa si canvies d'opinió?

Si més tard decidiu que voleu canviar la configuració de seguiment d'aplicacions per a una de les vostres aplicacions, podeu anar a Configuració per canviar-la. La configuració de la transparència del seguiment d'aplicacions es pot canviar aplicació per aplicació o globalment. Seguiu aquests passos:

Configuració de la transparència del seguiment d'aplicacions

IDG

què fer amb un Mac antic
  1. Obriu l'aplicació Configuració i toqueu Privadesa .
  2. Tria Seguiment a la part superior de la pantalla.
  3. Aquí s'enumeren les aplicacions que us han demanat permís per fer un seguiment. Podeu activar i desactivar el seguiment individualment.

Què passa si el meu commutador ATT està en gris?

En alguns casos, no podreu activar l'opció de transparència del seguiment d'aplicacions a Configuració a causa de una de les tres raons :

  • Per als usuaris amb comptes infantils o menors de 18 anys per any de naixement, iniciats la sessió amb el seu ID d'Apple.
  • Si el vostre ID d'Apple està gestionat per una institució educativa o utilitza un perfil de configuració que limita el seguiment.
  • Si el vostre ID d'Apple s'ha creat en els darrers 3 dies.

Si no compliu cap d'aquests criteris i encara veieu una commutació en gris, proveu de reiniciar el telèfon i tanqueu la sessió del vostre compte d'iCloud.